Mindfulness

Waarom Mindfulness

Mindfulness Als fysiotherapeut zie ik veel stressgerelateerde problemen. We leven op de ‘automatische piloot’, de werkdruk is hoog, we leiden een druk bestaan. Dit veroorzaakt bijkomende kwalen zoals een hoge spierspanning, pijn in de rug, nek, de spijsvertering functioneert niet optimaal, met mogelijk meer gezondheidsproblemen in het verschiet.

Wat is Mindfulness

Mindfulness is een methode om, op een bewuste en vriendelijke manier, jouw aandacht te openen voor dat wat er is. Onze aandacht is vaak versnippert, we zijn bezig met dat wat komen gaat en wat is geweest, waardoor we niet in dit moment aanwezig zijn. Hierdoor wordt een hoeveelheid aan informatie zoals, gedachten, gevoelens, geluiden en lichamelijke sensaties niet opgemerkt en erkend.

Oorspong Mindfulness

Mindfulness is in de jaren ’70 ontwikkeld in de Verenigde Staten door hoogleraar in de micro-biologie John Kabat-Zinn onder de naam Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). In de jaren ’90 is deze techniek wetenschappelijk verder door- ontwikkeld en ingezet in Engeland door o.a. John Teasdael als Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). In deze vorm is Mindfulness bewezen effectief bij herhaaldelijke depressie.

Voor wie is het geschikt?

Aandachttraining is geschikt voor iedereen die bewuster en energieker in het leven wil staan. Ter bevordering van gezondheid, maar ook ter verlichting van bijvoorbeeld depressie of chronische pijn.

Praktische toepassing

Mindfulness is bijzonder geschikt voor toepassing in het dagelijks leven op het werk, tussendoor op een rustige plek, onderweg in detrein enzovoort. Er moet wel een bepaalde bereidheid zijn om te oefenen en het in te bedden in het dagelijks leven. Experimenten bij grote bedrijven laten zien dat werknemers die hun levensstijl aanpassen zich beter voelen en evenwichtiger functioneren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Standaard is de training een vaste formule van 8 wekelijkse sessies van 2,5uur. De training vind plaatst op onderstaande locatie en dagen. Maar kan eventueel ook bij uw werkgever georganiseerd worden.

Springvloed Fysiotherapie – Tennispark Kralingen

Dinsdag 20.00 uur – 22.30 uur

Vrijdag 09.00 uur – 11.30 uur

Kosten en meer info

De kosten voor de training zijn € 395,- p.p. inclusief 21% btw, voor bedrijven exclusief btw.

TIP: Wil je alvast meer weten over hoe dit 8 weekse proces in z’n werk gaat, neem het boek hiernaast door van John Teasdale.